UŽ SI TO NEMUSÍTE
JEN PŘEDSTAVOVAT

hospoda právě otevřela

A JEDEN GAMBRINUS JE NA NÁS

Najít hospodu

Představte si, že už brzy vkročíte tam, kam jste tak dlouho nemohli. Že si konečně pokecáte s kamarády, které jste neviděli snad věčnost. Že si vychutnáte každý doušek čepovaného pivka, jako byste ho neměli roky. A teď si představte, že už si to nemusíte jen představovat. Vyrazte co nejdřív, na první pivo vás totiž zve Gambrinus!

GAMBRINUS TĚ ZVE NA JEDNO NA POČEST ZNOVUOTEVŘENÍ HOSPOD:

Chystaný projekt „První pivo je na nás“ je největší akcí na podporu velkého počtu hospod v historii pivovaru. Co touto aktivitou sledujete?

Zveme lidi zpět do hospod, chceme, aby se společenský život navrátil do normálního stavu, aby i restaurace byly opět plné života a radosti. Zároveň chceme podpořit naše zákazníky (podniky), a proto jim přinášíme tuto akci, která by jim měla pomoci opět rozjet provozy, které byly vlivem koronavirové situace ohroženy.

Jak bude celý projekt fungovat?

Každý, kdo si v době od 25. května objedná a zaplatí pivo ve kterékoli hospodě, v níž se čepuje pivo Plzeňského Prazdroje, dostane další pivo na náš účet. Akce je omezená na jedno pivo na osobu a platí do vydání piva poskytnutého dané provozovně.

Takže je to vlastně druhé pivo na vás?

Cílem akce je podpořit hospody a jejich podnikání a navrátit do nich lidi. Proto jsme se rozhodli, že jejich hostům zaplatíme pivo. Protože ale chceme, aby do podniků nepřišli lidé jen pro pivo zdarma, ale sami se podíleli na rozjezdu restaurací a hospod, je metodika taková, že si host objedná pivo, zaplatí a hospodský mu k tomu dá zdarma jedno pivo, které platíme my.

A to tedy nebude pro všechny, kteří 25. května přijdou na pivo? Počet piv je omezen?

Do každé restaurace jsme zavezli pivo s ohledem na její velikost a předpokládaný počet návštěvníků. Informace o množství dostupných piv najdou zákazníci v propagačních materiálech v jednotlivých provozovnách.

Kdy se akce spustí?

První pivo na nás začíná 25. května, kdy se podle vládních nařízení znovu otevírají i vnitřní prostory hospod. Aktivitu „První pivo na nás“ mohou restaurace uspořádat kdykoli v termínu od 25. května do 7. června podle toho, kdy plánují otevřít a kdy budou na akci připraveni.

Záleží tedy na hospodském, kdy akci „První pivo na nás“ uspořádá?

Ano, aktivitu „První pivo na nás“ mohou restaurace uspořádat kdykoli v termínu od 25. května do 7. června podle toho, kdy plánují otevřít a kdy budou na akci připraveni.

Jaké hospody jsou do projektu zapojeny?

Seznam zapojených hospod s pivem Gambrinus a den, kdy akci uskuteční, naleznete na www.gambrinus.cz/hospodaotevrena. Podobný seznam zapojených hospod ostatních značek z portfolia Gambrinusu bude dostupný na jejich webových stránkách od pondělí 25. května.

Jaké značky Plzeňského Prazdroje se do aktivity zapojí?

Do aktivity se zapojí kromě Pilsner Urquell i značky Gambrinus, Radegast, Velkopopovický Kozel, Pilsner Urquell a Excelent, na Slovensku také Šariš.

V jakém objemu rozvezete pivo u dalších značek? A kolik piv tedy celkově za všechny značky připravíte pro lidi (v ČR a v SR)?

Celkem se do aktivity zapojí téměř 11 000 podniků v ČR, na Slovensku počítáme s účastí téměř 4 000 hospod a restaurací. A celkem plánuje Plzeňský Prazdroj milovníkům piva načepovat milion piv v ČR a téměř 400 000 piv na Slovensku.

Můžu si dát pivo zdarma ve více hospodách? Kdo bude v hospodách hlídat, jestli jsem už dostal první pivo zdarma?

Smyslem akce je pozvat lidi zpět do hospod, poděkovat jim za loajalitu a navrátit společenský život do normálního stavu, aby i restaurace byly opět plné života a radosti. Záměrem je pozvat každého dospělého člověka, který zrovna bude v hospodě, na jedno pivo. Každá hospoda, ve které se akce uskuteční, si ji ohlídá dle vlastních možností. Samozřejmě nelze vyloučit, že se někteří příznivci dobrého piva zúčastní akce ve více hospodách. Konkrétní uplatňování si bude každý podnik kontrolovat sám.

Není v současné chvíli nebezpečné otevírat hospody?

Řídíme se plánem rozvolňování vládních opatření, podle kterých mohou podniky otevřít vnitřní prostory od 25. května. Ve spolupráci s provozovateli hospod a restaurací intenzivně pracujeme na tom, aby se hosté mohli bezpečně vrátit do svých oblíbených podniků. Pro hospody jsme kromě startovacích balíčků s dezinfekcí připravili přehledný manuál, jak zajistit zvýšené hygienické a bezpečnostní podmínky, všem našim zákazníkům poskytujeme i další poradenství. Jde především o rady ohledně hygieny, které jsou jednoduše aplikovatelné v praxi.

Co se stane s vouchery zakoupenými v rámci akce Zachraň hospodu? Můžu je stále využít?

Ano, vouchery je možné využít kdykoli od 25. května, kdy se otevřou hospody, do konce roku 2020.

Přišel jsem na pivo zdarma, ale už se na mě nedostalo. Jak je to možné?

Na pivo zveme do více než 4 000 hospod v celé ČR. Do každé restaurace jsme zavezli pivo s ohledem na její velikost a předpokládaný počet návštěvníků. Pokud jste nestihli pivo zrovna v té vaší oblíbené, doporučujeme navštívit jinou v okolí. Seznam zapojených hospod s pivem Gambrinus a den, kdy akci uskuteční, naleznete na www.gambrinus.cz/hospodaotevrena. Podobný seznam zapojených hospod ostatních značek z portfolia Prazdroje bude dostupný na jejich webových stránkách od pondělí 25. května.

Nepodporujete tím zvýšené pití alkoholu?

Jsme odpovědný výrobce alkoholu, který podporuje odpovědnou konzumaci. Touto akcí rozhodně nemáme v úmyslu podporovat nadměrné pití. Záměrem projektu „První pivo na nás“ je pozvat lidi do hospody na jedno pivo a věříme, že si sami dají i něco dobrého k jídlu a pomohou tak podpořit svou oblíbenou restauraci, a tak opět rozhýbat segment pohostinství. Smyslem akce je také poděkovat stálým hostům za loajalitu a navrátit společenský život do normálního stavu, aby i restaurace byly opět plné života a radosti.

Teď dáváte pivo zdarma, proč jste nemohli rozdat pivo, které procházelo v hospodách?

Bohužel, pivo v sudech a tancích, které v důsledku uzavření hospod exspiruje, nemůžeme ze zákona nabídnout spotřebitelům, a to ani zdarma, a máme povinnost ho ekologicky zlikvidovat. Vzhledem k tomu, že vládní opatření platila přes dva měsíce, byli jsme tedy i my nuceni část zásob postupně zlikvidovat. Likvidace je náročná a nákladná, protože není možné prošlé pivo jen tak vylít do kanálu.
Rozhodně ale nelikvidujeme pivo, které je ve skvělé kondici a které po otevření hospod může být na čepu. Zároveň si uvědomujeme, že současná situace zásadně dopadá na hospody a restaurace, kterým během zavření exspirovalo velké množství piva, proto jsme se rozhodli, že jim všechny prošlé sudy a tanky zdarma vyměníme za nové. Ačkoliv je to pro nás významný náklad, věříme, že hospodám to v první fázi pomůže.

Jak tím pomůžete hospodám, když lidi vlastně dostanou pivo zdarma od vás a v hospodě nic neutratí?

Jsme přesvědčeni, že tato akce přispěje k úspěšnému znovuotevření hospod a restaurací, k návratu hostů, a tím se z dlouhodobějšího hlediska provozním určitě vyplatí.

NAJÍT HOSPODU:

×
Vítejte
Zadali jste nesprávný nebo chybějící údaj

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší 18 let. Zadejte prosím rok svého narození a zemi pobytu.
 

Někteří lidé narozeni v tomto roce ještě nemusí být starší 18 let. Doplňte prosím den a měsíc svého narození.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší 18 let.

Registrace úspěšná

Díky za vaši registraci. Abychom si ověřili váš e-mail, poslali jsme vám registrační kód. Stačí na něj kliknout a dokončit tak registraci.

Už máte svůj účet?

Zadejte svoji e-mailovou adresu a během chvíle na ni dostanete instrukce, jak si heslo změnit.

Vaše nové heslo jsme úspěšně odeslali na vaši e-mailovou adresu.

PLZEŇ
U Prazdroje 7
301 00 Plzeň

PRAHA
Myslbek – Ovocný trh 8
110 00 Praha 1

INFOLINKA
Informační linka Vám zodpoví Vaše dotazy v českém a anglickém jazyce (kontaktovat nás můžete v pracovní dny od 9:00 do 17:00 hodin).

+420 222 710 159 +420 222 710 159
Napište nám
//